Kunsthistoricus / auteur / redacteur  / adviseur

Auteur / Redacteur

Sander Kletter is een ervaren tekstschrijver. Sinds 2017 levert hij achtergrondartikelen voor Groninger Museum Magazine over tentoonstellingen in het Groninger Museum. In 2013 werd hij lid van de werkgroep Nederlandse kunstkritiek 1885-2013. In die hoedanigheid verrichte hij jarenlang grondig onderzoek naar de Nederlandse kunstkritiek op videokunst. November 2016 verscheen zijn boek Turbulentie rond videokunst. Kunstkritische reflecties op een nieuw medium 1970-2010 als resultaat van zijn analyse.

Voor de online Kunstencylopedie en Museumgids Art Salon Holland schrijft Kletter sinds 2012 teksten over meesterwerken, kunstenaars, stijlperioden, kunststromingen en musea. Intussen zijn ruim 500 artikelen, met een grootte variërend van 200 tot 2000 woorden, van zijn hand op de website gepubliceerd. Als hoofdredacteur van Art Salon Holland heeft hij nog eens bijna 400 artikelen van andere auteurs geredigeerd.

Naast het bovengenoemde schrijft Kletter sinds 1996 voor zijn bedrijf Galerie Beeldkracht V.O.F. tentoonstellingsteksten, persberichten, webteksten en promotionele teksten. Bovendien leverde de auteur bijdragen aan verschillende publicaties over hedendaagse surrealistische kunst en artikelen voor diverse boeken en tijdschriften.

Bekijk het overzicht van publicaties door Sander Kletter.